Sessió: Dinamització d’espais educatius renaturalitzats

Lloc Can Poc Oli, Manresa
Data 4 abril de 2024
Durada 1 sessió de 2,5 h
Formadores Equip de El globus vermell / Patis x Clima + Escola Agrària de Manresa
Destinataris  Estudiants Escola Agrària de Manresa + Docents centres educatius públics de Manresa
Promou Departament de treball de la Generalitat de Catalunya
Finança Ministeri del treball i economia social del Govern d’Espanya

A aquesta formació es realitza, fent sinergia amb l’escola agrària, en ocasió de la Jornada de renaturalització d’espais i temps educatius que té lloc a Manresa el dia 4 de març del 2024.

Té com a objectiu donar eines per treballar pedagògicament, com més en els aspectes del manteniment, a l’espai educatiu renaturalitzat i intentar apropar la pràctica agrogeològica a l’escola amb la de l’ús pedagògic de l’espai renaturalitzat.

Es tracta d’una formació de caràcter teòric/pràctic dividida en dues parts.

En la primera part s’expliquen, per una banda, els beneficis d’aportar natura als entorns escolars, les implicacions a nivell pedagògic i de salut i per l’altra banda, més enfocada a la metodologia del disseny participatiu, es mostren exemples de patis transformats i s’explica com co-dissenyar l’espai amb la comunitat educativa. Tot transmetent informació més teòrica acompanyada de dinàmiques pràctiques més vivencials.

La segona part està enfocada a l’Educació Ambiental, Agroecologia i Agroecologia escolar. S’explica com fer una transposició didàctica de l’Agroecologia a les escoles i es mostren exemples d’escoles que ho estan posant en pràctica i com ho fan. 

Finalment, es porta el tema a la pràctica mitjançant activitats grupals dinamitzades.