Seminari: Per què i com transformar en verd l’escola

Lloc CEP Granda
Data 5-6 març de 2024
Durada 2 sessions de 3,5h
Formadores Equip de El globus vermell / Patis x Clima
Destinataris  Centres educatius de la Província de Granada
Promou CEP Granda

A aquesta formació impulsada pel centre de professorat de Granada, adreçada a docents d’escola infantil, primària i secundària, van participar una quarantena de docents de centres educatius de la província de Granada.

La formació d’iniciació al tema de la renaturalització dels espais educatius, es va desenvolupar en 2 sessions amb caire teòric-pràctic:

S1 Per què renaturalitzar?
En aquesta primera sessió es va emmarcar la renaturalització dels centres educatius en el context del canvi climàtic i en donar a conèixer els beneficis del contacte amb la naturalesa i el desenvolupament d’una sensibilitat ecològica en adults i infants.
Finalment, es van mostrar exemples de processos i experiències de renaturalització de patis escolars arreu de la península.

S2 Com renaturalitzar el pati?
En aquesta sessió, per una banda, es van donar a conèixer estratègies de gestió de grups i tècniques de participació i aplicar en el desenvolupament dels projectes de transformació en verd dels centres educatius; per l’altra banda es van proporcionar i explicar les eines principals del disseny regeneratiu necessàries perquè una comunitat educativa pugui començar el seu propi projecte de transformació del pati.