Seminari: Renaturalitzar creant comunitat

Lloc Coruña, Ourense, Ferrol, Lugo
Data 18-21 novembre de 2021
Durada 4 sessions de 4 h
Formadores Equip de El globus vermell / Patis x Clima
Destinataris  Professorat Galicia
Promou CFR A coruña – Xunta de Galicia

A aquesta formació destinada a professorat de la comunitat autònoma de Galícia, es realitza en el marc d’unes Jornades sobre “Transformació d’espais per a afavorir metodologies actives” que han tingut lloc el novembre del 2021. La formació es repeteix a les quatre ciutats principals de Galícia.

La formació planteja transmetre al professorat unes eines bàsiques per dur a terme processos de transformació dels espais educatius mitjançant una part teòrica i unes dinàmiques més practiques i vivencials.

Es comença emmarcant la temàtica en el context de l’escalfament global i de la necessitat de contribuir a la mitigació d’aquest fenomen a partir de l’escola. A seguir s’introdueix la metodologia per a transformar en verd l’escola ensenyant exemples, tocant temes de disseny regeneratiu amb la natura.

En la segona part de la sessió es dona espai i s’aprofundeix el tema de la importància i de com fer participar la resta dels agents part de la comunitat educativa al llarg del procés de transformació del pati i com fomentar la corresponsabilitat.