Escola Parque Europa

Nom projecte: Adequació del pati de l’escola
Tipologia de projecte: Intervenció permacultural al pati d’una escola
Equip promotor: Escola Parque Europa
Agents implicats: comunitat educativa, AMPA i El globus vermell
Any inici: 2020
Adreça: Carrer Tenerife, 0, 50180 Utebo, Zaragoza

L’escola Parque Europa d’Utebo (Saragossa) ha desenvolupat un procés participatiu i elaborat dins d’el Pla d’innovació – Curs 2019/20 “Aprenem jugant, creixem gaudint” amb l’objectiu de propiciar canvis pedagògics en els quals el joc i el contacte amb la naturalesa són el seu fonament, i que pretenen donar resposta a les necessitats de l’alumnat de la societat actual.

Així la comunitat educativa ha elaborat el projecte “Patis verds” que reuneix una visió i una proposta per a la transformació del pati d’esbarjo en un espai més d’aprenentatge, de convivència inclusiva, de participació, de naturalesa i respecte al medi ambient.

La proposta, dins d’un disseny orgànic de totes les parts en conjunt, té com a objectiu transformar tres espais: pati d’infantil, pati de primer cicle i pati de segon i tercer cicle. El projecte es realitzarà en diverses fases per permetre que la intervenció, que inclou gran part de la superfície del pati, sigui assumible per la comunitat educativa i es pugui implementar continuant el procés participatiu ja començat.

+ info