patis x clima

Patis x Clima és un programa divulgatiu organitzat per El globus vermell.

El redisseny dels patis i espais escolars de manera participativa té l’objectiu de renaturalizarlos i que esdevinguin processos i espais d’aprenentatge dins de centre, integrant l’acció pel clima dins el currículum educatiu. Són processos col·lectius que reforcen la participació activa de la ciutadania i contribueixen a millorar les condicions ambientals a nivell urbà. La introducció de la natura a la ciutat és clau per a la mitigació dels efectes i l’adaptació al canvi climàtic, alhora que per mantenir la biodiversitat de l’ecosistema i augmentar la seva resiliència.

Aquest projecte i totes les seves diferents accions pretén ajudar a establir un marc d’actuació i de referència basat en la renaturalització dels espais escolars, tant a nivell legal-administratiu com en qüestions pràctiques d’acció comunitària, pedagògica i de disseny. I, que al mateix temps, promoguin la cura de l’entorn permetent desenvolupar ambients més sostenibles i resilients.

Jornades 
Taules rodones, ponències, espais oberts per al debat i la transferència d’experiències des de diferents punts de vista: comunitats educatives, administració pública, professionals de l’arquitectura / urbanisme, permacultors, experiències col·laboratives urbanes …

Formacions 
Diversos formats en centres divulgatius i / o de formació per a les comunitats educatives per establir un marc d’actuació en la renaturalització dels espais escolars, tant a nivell legal-administratiu com en qüestions pràctiques d’acció comunitària i pedagògiques, de disseny, sostenibilitat i medi ambient.

Accions d’investigació i divulgació
Ampliació de la base de dades d’experiències realitzades i comunicació dels mateixos en pàgina web amb mapa, projectes i documentació relacionada. Publicació d’articles en revistes de divulgació. Exposicions itinerants per tot el territori nacional per donar a conèixer els processos de transformació d’altres escoles.

Projectes transformació patis 
Acompanyament a les comunitats educatives per dur a terme els processos de transformació dels seus patis escolars i / o altres espais, utilitzant la permacultura com a eina de disseny a les escoles per fer front a el canvi climàtic.