Renaturalització d’espais i entorns educatius d’aqui i arreu

Organització El globus vermell
Lloc Nau Bostik
Data d’inauguració 8 de juny de 2022
Patrocinadors i col·laboradors Universitat Oberta de Catalunya (CoolschoolsTURBA Lab), Ajuntament de BarcelonaEscoles + SosteniblesNau Bostik

La renaturalització de l’escola i els seus entorns com a eina de mitigació del canvi climàtic és avui una realitat al nostre país i arreu. Són projectes complexos, amb molts agents implicats, i amb reptes diversos a assolir (pedagògics, socials, sanitaris, mediambientals…).

Cadascun dels territoris respon segons la seva realitat social i cultural, recursos materials i humans o professionals, condicions físiques i climàtiques, però els objectius són similars, basant-se en els 3 principis de la sostenibilitat:

Mediambiental. Increment o millora de la infraestructura verda de la ciutat, ús de materials naturals i locals, creació d’espais “Refugi” per a la ciutadania.

Social. Les Transformacions són una oportunitat social per implicar i responsabilitzar a la ciutadania a co-crear la ciutat, l’obertura dels espais fora d’horari lectiu involucra i ofereix espais de qualitat a la comunitat de l’entorn.

Econòmic. Millorant l’atractiu i la qualitat de vida de la ciutat, creant un nou model per replicar en altres zones urbanes, presentar un esquema econòmic de circuit tancat o de proveïdors locals, prioritzant les interaccions a petita escala.

L’exposició mostra el cas de 8 ciutats o territoris on l’administració ha entomat el repte i comparteixen el seu procés. Barcelona, Lleida, Aragó, Castella i Lleó, París, Brussel·les, Rotterdam, i el Sud-est Europeu amb projectes a Bòsnia &
Hercegovina, Sèrbia i Croàcia.

veure / descarregar contingut

Exposició dins del marc de les VI Jornades de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius. Barcelona 2022.