Jornades Barcelona 2022

Lloc Nau Bostik
Data 8 i 9 de Juny 2022
Organitza El globus vermell (Patis x Clima) + Universitat Oberta de Catalunya (Coolschools)
Col·labora Ajuntament de Barcelona, Nau Bostik

Per sisè any consecutiu es celebren les Jornades Patis x Clima i les seves accions paral·leles centrades en la Renaturalització dels espais i entorns educatius. Al llarg d’aquests anys les jornades han esdevingut un espai de trobada i reflexió per a professionals de molts àmbits que de manera transversal treballen per a millorar la nostra ciutat a nivell físic, mediambiental, social o educatiu.

Un fet destacable i que aporta valor al projecte de les jornades d’enguany és la col·laboració del Globus Vermell amb la Universitat Oberta de Catalunya i altres organitzacions dins del projecte europeu de recerca Coolschools, aquesta aliança permet que les jornades es nodreixin d’altres  professionals i experiències internacionals.

Coolschools és un projecte interdisciplinari que durant els pròxims tres anys analitzarà les transformacions urbanes de renaturalització en entorns escolars que s’estan duent a terme a les ciutats de París, Brussel·les, Rotterdam i Barcelona. L’estudi analitzarà les transformacions urbanes i les conseqüències que aporten aquestes a la societat, posant atenció a les millores en la salut de la població, la conservació de la biodiversitat, la igualtat d’accés a la natura, la percepció de la seguretat i la governança inclusiva, posant al centre de les polítiques urbanes a la infància i la joventut.

Així doncs en aquesta edició les jornades acolliran representants d’aquests projectes de Bèlgica, França, Sèrbia i Països Baixos qui compartiran en un format de ponència o de mercat d’intercanvi les seves experiències.

Les ciutats Europees no seran les úniques convidades, a les darreres jornades van participar diferents comunitats autònomes Espanyoles (Administracions de Lleida, Aragó, Castella i Lleó i Canàries) que enguany tornen a reunir-se en aquesta trobada.

Així doncs, la proposta convida a crear un espai de trobada dels possibles agents implicats per poder aconseguir una bona convivència entre els usuaris per a la cura mútua dels espais i entorns que eduquen amb la Natura, amb l’objectiu de contribuir a l’avanç d’una visió comú que sigui una contribució de qualitat i aportació de valors humans per prosperar a favor d’un territori, municipi o ciutat educadora, entenent que tots els espais de la ciutat i l’escola són potencials espais d’aprenentatge, llocs comuns que juguen a favor del benestar de la vida planetària.

+ Descarregar programa jornades
+ Descarregar acta jornades

+ Veure vídeo resum de les VI jornades

Fotos de les jornades