Espais que eduquen, patis per a tothom

Nom projecte: Espais que eduquen, patis per a tothom
Tipologia de projecte: Projecte d’iniciativa comunitària que promou el treball en xarxa entre entitats, organitzacions, administracions i universitat.
Emplaçament: Ciutat de Lleida
Agents implicats: Associació Llavors de Vincle, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Delegació de Lleida,
Ajuntament de Lleida – Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes – Regidoria de Transició Ecològica- Centre d’Art La Panera, Departament d’Educació -Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, Centre de Recursos Pedagògics de La Noguera- Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social -Gestions Creatives-
Any inici:
2020

Espais que eduquen, patis per a tothom és un projecte que parteix d’unes entitats de la ciutat de Lleida a les qui s’hi afegeixen diferents administracions i la universitat amb la finalitat de promoure la transformació dels espais educatius amb una mirada pedagògica i ciutadana. El projecte s’ha articulat al voltant de la construcció de la xarxa d’entitats que donen solidesa i una visió polièdrica. El sentit del projecte s`ha vertebrat a partir de la creació d’un itinerari formatiu per als centres educatius i un treball en xarxa entre ells a partir dels temes clau per a la transformació: Les Llavors de Coneixement. L’acompanyament a cada escola el realitzen un duet de persones formadores, una de perfil pedagògic i l’altra tècnic; totes elles es coordinen en un grup de treball. Les Escoles Joan XXIII, Pràctiques II i Francesco Tonucci han iniciat aquest camí durant aquest curs, estan traçant el seu propi projecte de pati inclusiu, coeducatiu, lúdic, artístic, naturalitzat… concebent-lo com un espai que educa i per a tothom.