II mesa intersectorial estatal Renaturalització de l’EscolaEl proper 30 i 31 de maig se celebra la II Taula Intersectorial a nivell estatal de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius a Intermediae – Matadero Madrid. La Taula s’emmarca dins de les Jornades de Renaturalització que promou l’Ajuntament de Madrid.

La Taula es planteja com un espai de treball i intercanvi a nivell estatal per permetre el diàleg entre administracions locals o autonòmiques que estan enfrontant el repte de la renaturalització de l’Escola. L’espai, dirigit en un principi a les administracions, també està obert a professionals o especialistes de diversos àmbits relacionats amb aquest sector emergent, com poden ser: ambientologia, antropologia, arquitectura, biologia, ecologia, educació social, educació, enginyeria, filosofia, paisatgisme o pedagogia.

El 19 d’octubre del 2023, en el marc de les VII Jornades d’Espais i entorns educatius celebrades a Barcelona,  es va realitzar la I Taula Intersectorial a nivell estatal sobre la temàtica de manera presencial. Veure continguts i conclusions aquí.

Es plantegen dos espais de treball a la segona franja del matí dels dos dies, en els quals aprofundirem en:

  • Àrees d’implementació dels projectes de renaturalització. Objectius, agents implicats, exemples.
  1. El pati de l’escola com a infraestructura verda de la ciutat
  2. Diagnòstic i anàlisi
  3. Formació i curricularització
  4. Participació i governança
  5. Projecte tècnic
  6. Execució material del projecte
  7. Manteniment i activació comunitària
  • Consolidació de la xarxa Patis x Clima Espanya.

Vincles, visibilitat, infraestructura i base de recursos, marc competencial i legal. Amb la col·laboració de representants de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Diputació de Barcelona, ​​Govern d’Aragó i Govern de Castella i Lleó.

La participació mixta entre administracions i professionals especialitzats en aquest àmbit permetrà continuar tractant els punts clau, reptes i les experiències que aquests projectes estan plantejant com són el finançament, la comunitat més enllà de l’escola, el manteniment o l’ús pedagògic de l’espai.

T’animes a participar i compartir experiència?

+ programa i inscripcions aquí

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 240112_pxcCAT_tira-logos_verd_ambpxc_senseajbcn-1024x102-1.jpg