Ja tenim les 3 escoles guanyadores del concurs patis x clima Catalunya!

Organitza El globus vermell
Col·labora Ajuntament de Manresa, de Reus i St. Adrià del Besòs
Promou i finança Departament d’Empresa i treball de la Generalitat de Catalunya

Les escoles guanyadores del concurs patis x clima Catalunya, que s’obria a les ciutats de Reus, Sant Adrià del Besòs i Manresa, han estat les següents: Escola Eduard Toda (Reus), Escola Cascavell (Sant Adrià del Besòs) i Escola Pare Algué (Manresa).

Aquesta convocatòria forma part del programa Patis x Clima Catalunya, que contempla un conjunt d’activitats d’assessorament per a administracions públiques, d’acompanyament i de co-creació per a comunitats educatives per al redisseny dels seus espais exteriors. El programa divulgatiu es centra en les comarques del Bages, el Baix Camp i el Barcelonès i té la finalitat de respondre, a partir de les comunitats educatives, a les problemàtiques relacionades amb l’emergència climàtica i la crisi eco-social actual, promovent la corresponsabilitat de la ciutadania i les administracions.

Les escoles escollides rebran:

  • Un acompanyament en el procés d’identificació de necessitats i codisseny del projecte de transformació del pati, mitjançant sessions participatives que es realitzen conjuntament amb tota la comunitat educativa.
  • La definició d’un projecte bàsic valorat per fases per a la seva implementació en el centre seleccionat.

Aquest procés d’acompanyament i definició del projecte bàsic valorat de transformació del pati constarà de cinc sessions repartides entre febrer i juny del 2024.

Agraïm la participació de totes les escoles que s’han presentat i us animem a formar part de les següents jornades divulgatives de renaturalització de patis i entorns educatius que tindran lloc durant la primavera, i que anunciarem al web.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 240112_pxcCAT_tira-logos_verd_ambpxc_senseajbcn-1024x102.jpg