Jornades Barcelona 2021

Per cinquè any consecutiu pretenem celebrar les Jornades i les seves accions paral·leles centrades en la renaturaltizació dels espais i entorns educatius. Al llarg d’aquests anys aquestes han estat un lloc de trobada i reflexió per a professionals de molts àmbits que de manera transversal treballen per a millorar la nostra ciutat a nivell físic, mediambiental, social o educatiu.

La realitat actual que ens envolta ens parla de la necessitat de resiliència de la nostra societat. Una de les eines per mitigar les conseqüències del canvi climàtic és l’augment de verd a la nostra ciutat lligat a la creació d’una consciència col·lectiva i individual per la cura del nostre entorn social i físic.

La proposta convida a crear un espai de trobada dels possibles agents implicats per poder aconseguir una bona convivència entre els usuaris per a la cura mútua dels espais i entorns que eduquen amb la Natura, amb l’objectiu de contribuir a l’avanç d’una visió comú que sigui una contribució de qualitat i aportació de valors humans per prosperar a favor d’un territori, municipi o ciutat educadora, entenent que tots els espais de la ciutat i l’escola són potencials espais d’aprenentatge, llocs comuns que juguen a favor del benestar de la vida planetària.

Tot sense oblidar l’objectiu general d’activar la consciència col·lectiva per construir ciutats eficients i saludables que  tendeixin a disminuir la dependència energètica i, en conseqüència, fer front a nous escenaris produïts pel  canvi climàtic, tal i com es recorda a la declaració d’Emergència Climàtica decretada  l’1 de gener de 2020.

El passat 28 d’octubre hem celebrat la 5a edició de les Jornades de renaturalització d’Espais Educatius en la seu de  l’Associació de Mestres Rosa Sensat de Barcelona. El programa de l’esdeveniment compta amb la presentació de les aportacions de 25 professionals de diferents àmbits de la renaturalització de patis escolars, i la inauguració de l’exposició “Patis x Clima” i un acte de clausura al costat de Carme Cols i Pitu Fernandez.

Organització El globus vermell
Lloc Associació de mestres Rosa Sensat
Data 28 d’octubre de 2021
Patrocinadors i col·laboradors Fundació Biodiversitat del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic,  Ajuntament de Barcelona i Associació de Mestres Rosa Sensat.

+ programa de les jornades “patis x clima” a Barcelona, 28 octubre 2021
+ Acta jornadas Barcelona 2021